W polskiej tradycji kulinarnej zupa ma swoje stałe miejsce. Ożywione kontakty z innymi krajami sprawiły, że przez wieki jej skład znacznie się ubogacał. W XVII wieku Polacy znali ponad dwieście przepisów na te pyszne dania. Zupy mogą być przede wszystkim wspaniałym źródłem składników mineralnych i witamin, których dostarczają produkty wykorzystywane do ich przyrządzania. Te najczęściej używane to warzywa, owoce, mięsa i kości - źródła niezbędnych składników odżywczych. Prezentowana książka to kompendium wiedzy o zupach - rodzaje, sposoby przygotowywania, doprawiania, a także podawania. Zebrane 150 przepisów urozmaici obiad każdego dnia.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Nie ma nic przyjemniejszego od świeżego chrupiącego pieczywa serwowanego na śniadanie, szczególnie jeśli cały dom wypełnia jego kuszący zapach. Niegdyś domowy wypiek chleba był powszechny, dziś znów wraca do łask, bo to przecież wcale nie jest trudne.Chleb. Domowy wypiek to książka, która krok po kroku poprowadzi Czytelnika przez tajniki wypieku pieczywa. Zawarte w niej przepisy na chleby pszenne, żytnie oraz mieszane pozwolą się cieszyć smakiem i zapachem świeżo pieczonego pieczywa z różnych zakątków świata.
UWAGI:
Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni